Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Skořicové sušenky se strouhaným jablkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Skořicové sušenky se strouhaným jablkem

34 min 14 min Snadné 6 kusů

Dali byste si skořicově voňavé sušenky, které ani z dálky neviděly mouku a ještě k tomu jsou nabité vlákninou? Dejte šanci těmto se strouhaným jablkem a datlemi. Uvidíte, že přijdou vhod nejen ke zdravé svačince.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

209 kcal 5g Bílkoviny 8g Tuky 28g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, skorice, mandle, jablko, mleko, kyprici-prasek-do-peciva, datle

Instrukce

Troubu předehřejte na 165 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Do mixéru dejte datle, vločky a skořici. Mixujte pár sekund a poté přidejte mléko a mandle. Vše rozmixujte dohladka.

Do těsta přimíchejte nastrouhané jablko a lžičku prášku do pečiva.

Pomocí 2 lžiček z těsta tvarujte sušenky a pokládejte je na připravený plech (vznikne 6 větších sušenek nebo 12 menších). Těsto je řídké, takže to chce trochu trpělivosti.

Sušenky dejte do předehřáté trouby a pečte 12–14 minut při 155–165 °C.