Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Skořicové sušenky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Skořicové sušenky

72 min 12 min Snadné 15 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

81 kcal 2g Bílkoviny 4g Tuky 8g Cukry

Suroviny

chia-seminka, voda, ovesne-vlocky, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, skorice, med, kokosovy-olej, sul

Instrukce

Nejprve si připravte „chia vajíčko“: Smíchejte chia semínka s vodou a nechte je na lince odstát 20 minut, aby nabobtnala.

Mezitím si připravte mouku z ovesných vloček: nasypte je do kuchyňského mixéru a rozemelte najemno.

Následně si nachystejte mísu, dejte do ní špaldovou mouku, mouku z vloček, prášek do pečiva, sůl a skořici a promíchejte.

Poté si v hrníčku smíchejte med, „chia vajíčko“ a kokosový olej, vzniklou směs nalijte do mísy se suchými ingrediencemi a promíchejte. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a vložte na 30 minut vychladit do ledničky.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Jakmile těsto ztuhne, pomocí lžíce z něj vytvarujte kolečka, naskládejte je na připravený plech a pečte 12 minut na 180 °C. Po upečení sušenky nechte vychladnout na mřížce (20 minut) a následně podávejte.

Poznámky

Ujistěte se, že „chia vajíčko“ mělo dostatek času (20 minut) nabobtnat, aby správně fungovalo jako pojivo. Těsto bude velmi tekuté, proto musí v lednici zůstat minimálně zmiňovaných 30 minut. Těsto nabírejte mokrou lžičkou, aby se tolik nelepilo. Sušenky budou po vytažení z trouby velmi měkké, což vám umožní tvarování i po vytažení z trouby, pokud se vám při pečení rozjely.