Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Skořicová rolka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Skořicová rolka

35 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

401 kcal 24g Bílkoviny 8g Tuky 58g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, protein, kyprici-prasek-do-peciva, voda

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse smíchejte 60 g špaldové mouky, vanilkový protein, kypřicí prášek a 50 ml vody a vypracujte lepkavé těsto.

Následně si pomoučete vál (nebo pracovní plochu) 10 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu vyklopte připravené těsto a rukama z něj vytvořte obdélníkový plát o tloušťce cca 3 mm, jehož kratší strana bude přibližně odpovídat výšce vašeho tepluvzdorného hrnku (výsledek ale nemusí být úplně dokonalý).

Nyní si v misce smíchejte všechny suroviny na náplň uvedené v seznamu ingrediencí a výslednou směs pomocí lžičky natřete na celou plochu těsta. Poté celý plát zarolujte od jedné kratší strany směrem k protější kratší straně, vzniklou rolku přemístěte do nachystaného hrnku, ten následně vložte do předehřáté trouby a pečte 18–20 minut při 180 °C.

Poznámky

TIP: Připravte si k rolce ještě mléčnou polevu – budete na ni potřebovat 100 ml polotučného mléka a 1 lžičku třtinového cukru. Obě tyto ingredience stačí společně zahřívat v pánvi na mírném plameni po dobu 5 minut.