Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sendvič s trhaným krůtím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sendvič s trhaným krůtím masem

70 min 50 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

439 kcal 21g Bílkoviny 15g Tuky 55g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, kruti-maso, voda, balzamiko-ocet, bily-jogurt, bazalka, okurka, polnicek, zitny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší hrnec s pokličkou. Na vysokém plameni v hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Přidejte krůtí prsa a opékejte z každé strany cca 1 minutu, aby se zatáhla.

Následně maso osolte, opepřete a zalijte 500 ml vody.

Plamen stáhněte na mírný a maso zvolna vařte 45–50 minut pod pokličkou. Po uvaření maso vyjměte z hrnce a zchlaďte pod studenou vodou.

Zchladlé maso natrhejte rukama nebo vidličkou na vlákna a vložte do větší mísy.

Přidejte balzamikový ocet, řecký jogurt, najemno nakrájenou bazalku, sůl a pepř a promíchejte.

Vzniklou směs naneste na 2 plátky chleba a navrch dejte na kolečka nakrájenou okurku a polníček. Přiklopte druhou polovinou chleba a podávejte.