Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sendvič s pečenou omeletou a koriandrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sendvič s pečenou omeletou a koriandrem

28 min 13 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

435 kcal 19g Bílkoviny 19g Tuky 45g Cukry

Suroviny

vejce, kari, spaldova-mouka, jedla-soda, mleko, koriandr, zampiony, olivovy-olej, okurka, sezamova-seminka, sojova-omacka, citronova-stava, jarni_cibulka, med, kvasova-bageta-celozrnna, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si pánev (Ø 27 cm) vhodnou do trouby.

Poté si připravte směs na vaječnou omeletu. Do misky rozklepněte 4 vejce a přidejte kari koření, hladkou špaldovou mouku, jedlou sodu, 50 ml mléka, sůl a pepř. Vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka.

Po rozmixování přidejte ke směsi najemno nasekaný koriandr, najemno nakrájené hnědé žampiony a zamíchejte.

Poté v pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na vysokém stupni plamene. Jakmile je olej rozpálený, vlijte do pánve vaječnou směs a 1 minutu opékejte na vysokém stupni plamene.

Následně pánev přesuňte do trouby předehřáté na 180–185 °C. Omeletu pečte po dobu 10–12 minut při 180–185 °C.

Než se omeleta upeče, připravte si marinovanou okurku. Do menší misky dejte na tenké plátky nakrájenou okurku, sezam, sójovou omáčku, citronovou šťávu, najemno nakrájenou nať z jarní cibulky a med. Promíchejte a dejte vychladit do lednice. Omeletu po upečení vyjměte z pánve a nakrájejte na požadované kousky. Misku s marinovanou okurkou vyndejte z lednice.

Následně začněte skládat sendvič. Každou bagetu rozkrojte napůl, dovnitř vložte kousek omelety, přidejte marinovanou okurku a podávejte.

Poznámky

Před servírováním můžete do bagety přidat čerstvý koriandr a na tenké plátky nakrájenou čerstvou chilli papričku nebo chilli vločky. Pokud nejste fanouškem koriandru, můžete jej zaměnit za petržel.