Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sendvič s červenou řepou a feta sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sendvič s červenou řepou a feta sýrem

10 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

432 kcal 16g Bílkoviny 43g Tuky 22g Cukry

Suroviny

cervena-repa, cibule, smetanovy-syr, olivovy-olej, tymian, petrzelova_nat, citron, citronova-stava, kvasova-bageta-celozrnna, feta-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte řepnou pomazánku. Do menší mísy nahrubo nastrouhejte 100 g červené řepy, přidejte najemno nakrájenou cibuli, smetanový sýr, olivový olej, najemno nasekaný tymián, najemno nasekanou petrželovou nať, najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, sůl

a pepř a promíchejte.

Každou celozrnnou bagetu rozkrojte napůl a natřete připravenou řepnou pomazánkou. Zbylých 100 g červené řepy nakrájejte na tenké plátky a rovnoměrně rozprostřete na namazanou bagetu. Nakonec na řepu rozdrobte feta sýr, bagetu přiklopte druhou polovinou a podávejte.

Poznámky

Do bagety můžete přidat také libovolné salátové listy nebo například lístky červené řepy. Sendvič můžete ozvláštnit přidáním hrachových nebo mungo klíčků.