Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Semínkové krekry

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Semínkové krekry

35 min 20 min Snadné 35 kusů

Milujete krekry, ale ty z obchodu jsou moc přesolené a semínka aby člověk pohledal? Vyrobte si doma vlastní a opravdu zdravé krekry se semínky, které se nesmaží, ale pečou v troubě. Semínka jsou plná vitamínů a minerálů, a proto i při sledování televize můžete udělat pro sebe dobrou věc. A na ty z obchodu si už nevzpomenete. Za to vám ručíme.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

chia-seminka, dynova-seminka, lnene-seminko, sezamova-seminka, ovesne-vlocky, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, kokosovy-olej, med, voda, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V misce společně smíchejte všechna semínka, vločky, špaldovou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a pepře.

Do misky přidejte kokosový olej, med, 3–4 lžíce vody a rukama vypracujte těsto. Pokud se těsto drolí nebo lepí, přidejte mouku nebo další lžíci vody.

Těsto rozválejte na plechu mezi dvěma archy pečicího papíru.

Poté odstraňte vrchní papír a těsto nakrájejte na čtverce. Čtverce od sebe oddělte, aby se při pečení nespojily.

Plech vložte do předehřáté trouby a nechte péct 15–20 minut na 170–180 °C.

Hotové semínkové krekry nechte chvíli chladnout a poté podávejte.

Pokud krekry nesníte hned, nechte je nejprve zcela vychladnout, následně je uzavřete do krabice či dózy (nejlépe vzduchotěsné) a skladujte je mimo lednici na suchém, spíše chladnějším místě. V těchto podmínkách vám krekry vydrží 1–2 týdny, kvůli zachování křupavosti je však doporučujeme spotřebovat do 5 dnů.

Poznámky

Krekry servírujte například s hummusem. Můžete do nich také přidat libovolné koření – vyzkoušejte například provensálskou směs, uzenou sůl nebo mletou papriku.