Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sekaná s tofu

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sekaná s tofu

105 min 75 min Střední 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

137 kcal 10g Bílkoviny 4g Tuky 14g Cukry

Suroviny

zelena-cocka, ovesne-vlocky, tofu, mrkev, cibule, petrzelova_nat, cesnek, vejce, majoranka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Čočku dejte vařit do jemně osolené vroucí vody podle instrukcí na obalu (zelená čočka se většinou vaří 15–20 minut v cca 2násobném množství vody).

Než se uvaří čočka, připravte si další ingredience.

Ovesné vločky dejte do misky, zalijte je 2násobným množstvím vody a dejte zatím stranou. Tofu rozmixujte v mixéru nebo nastrouhejte na jemném struhadle, aby vznikla sypká hmota.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno.

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

Petrželovou nať rovněž nasekejte

najemno.

Česnek utřete.

Uvařenou čočku sceďte a přemístěte do velké mísy.

Poté slijte vodu z ovesných vloček, dlaní z nich vymačkejte zbytky vody a takto vyždímané vločky přidejte do mísy společně s tofu, nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, petrželovou natí a utřeným česnekem. Následně do mísy přidejte vejce, majoránku, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Nyní si nachystejte formu na biskupský chlebíček (30 cm× 10 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Poté do formy přemístěte připravenou směs z mísy a na povrchu ji uhlaďte stěrkou.

Formu vložte do předehřáté trouby a pečte cca 50–55 minut při 180–190 °C.

Upečenou sekanou nechte ještě před podáváním dobře vychladnout, aby se vám lépe krájela.

Poznámky

TIP

Sekanou podávejte s kváskovým chlebem namazaným hořčicí; my jsme přidali ještě kyselou okurku a na klínky nakrájenou červenou cibuli.