Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salátové burrito

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salátové burrito

35 min 25 min Snadné 8 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

112 kcal 11g Bílkoviny 3g Tuky 12g Cukry

Suroviny

celozrnna-ryze, kruti-maso, olivovy-olej, kmin, cesnek, rajcata, voda, hlavkovy-salat, cibule, cervena-paprika, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si uvařte rýži dle instrukcí na obalu. Po uvaření rýži přeceďte a zchlaďte pod studenou vodou.

Krůtí maso očistěte, omyjte a nakrájejte na malé kostičky.

Následně si na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, vložte do pánve krůtí maso a restujte 3–4 minuty na středním plameni.

Po orestování k masu přidejte římský kmín, utřený česnek, rajčatový protlak, sůl, pepř a 100 ml vody a společně vařte 4–5 minut.

Mezitím si omyjte a osušte hlávkový salát a následně jej oberte na jednotlivé lupeny. Cibuli nakrájejte najemno a papriku na malé kostičky.

Jakmile bude maso provařené, vypněte plamen a začněte připravovat k servírování: List hlávkového salátu položte na pracovní plochu, lžící na něj dejte uvařenou rýži a na tu naneste masovou směs. Nakonec vše posypte cibulí a paprikou.

Takto připravený list salátu zabalte do ruličky a podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Servírujte nejlépe se zakysanou smetanou, čerstvým koriandrem nebo najemno nasekaným chilli.

TIP: Pokud jsou listy hlávkového salátu příliš malé, přeložte více listů přes sebe. Popřípadě můžete podávat jednotlivé komponenty zvlášť v miskách na stole, kde si každý může nabrat libovolnou surovinu a vytvořit si tak vlastní burrito podle své chuti.