Čočka na kyselo, čočková polévka, a dál? Nepřeberná paleta barev, chutí a využití této a jí podobných luštěnin. Dnes třeba salát ze zelené čočky, která má lahodně oříškovou a lehce pepřovou chuť. Navíc je skvělým zdrojem vlákniny, draslíku, hořčíku a vitamínů skupiny B. Potěšte své zdraví a pochutnávejte si na luštěninách častěji :).

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Salát ze zelené čočky s vejci
170 min
30 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
666 kcal
39g Bílkoviny
28g Tuky
58g Cukry
Suroviny
- 150 g zelené čočky
- 4× vejce
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2× červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g fazolových lusků
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g čerstvého baby špenátu
- čerstvý tymián (snítky)
- sůl
- pepř