Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát ze zelené čočky s vejci

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát ze zelené čočky s vejci

170 min 30 min Snadné 2 porce

Čočka na kyselo, čočková polévka, a dál? Nepřeberná paleta barev, chutí a využití této a jí podobných luštěnin. Dnes třeba salát ze zelené čočky, která má lahodně oříškovou a lehce pepřovou chuť. Navíc je skvělým zdrojem vlákniny, draslíku, hořčíku a vitamínů skupiny B. Potěšte své zdraví a pochutnávejte si na luštěninách častěji :).

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

666 kcal 39g Bílkoviny 28g Tuky 58g Cukry

Suroviny

zelena-cocka, vejce, jablecny-ocet, tymian, cibule, cesnek, fazolove-lusky, slunecnicovy-olej, spenat, sul, pepr

Instrukce

Čočku namočte na 2 hodiny do vody. Pak vodu slijte, čočku zalijte novou vodou, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 15 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijte a čočku nechte vychladnout.

Vejce vložte do vody a vařte na mírném plameni podle svých preferencí 6–10 minut.

Uvařenou čočku osolte, opepřete a promíchejte s jablečným octem a sušeným tymiánem.

Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek a fazolové lusky na menší kousky.

Na pánvi rozehřejte olej a na středním plameni orestujte nejdříve cibuli s česnekem, poté fazolové lusky. Přidejte špenát a nechte zavadnout.

Všechnu zeleninu přimíchejte k čočce.

Uvařená vejce oloupejte.

Salát ozdobte čerstvým tymiánem a podávejte s oloupanými vejci.