Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát z uzené makrely

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát z uzené makrely

30 min 15 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

536 kcal 31g Bílkoviny 29g Tuky 37g Cukry

Suroviny

hneda-cocka, voda, redkvicky, cherry-rajcatka, cibule, petrzelova_nat, olivovy-olej, kopr, citron, citronova-stava, uzena-makrela, sul, pepr

Instrukce

Čočku dejte do rendlíku, zalijte ji 450 ml vody a přiveďte k varu na silném plameni.

Poté vodu osolte, plamen snižte na střední stupeň, rendlík přiklopte pokličkou a vařte 13–15 minut na středním plameni.

Mezitím si připravte zeleninu: Ăedkvičky omyjte a nakrájejte na čtvrtiny. Cherry rajčátka omyjte a rozkrájejte na poloviny. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Petrželovou nať nakrájejte nahrubo. Následně všechny nakrájené ingredience přemístěte do větší mísy, přidejte k nim olivový olej, sušený kopr, citronovou kůru i šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte.

Jakmile se uvaří čočka, propláchněte ji pod studenou vodou a přidejte do mísy k zeleninové směsi.

Nyní si připravte makrelu: Očistěte ji od kostí a natrhejte na větší kousky.

Připravený čočkový salát z mísy rozdělte do 3 talířů nebo misek, navrch každé porce přidejte kousky makrely a podávejte.

Poznámky

Salát lze obměnit použitím jiné zeleniny – zkuste třeba červenou papriku nakrájenou na malé kousky.