Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát z pšeničných zrn s lososem a petrželí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát z pšeničných zrn s lososem a petrželí

60 min 45 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

441 kcal 24g Bílkoviny 16g Tuky 48g Cukry

Suroviny

psenicna-zrna, voda, petrzelova_nat, losos, med, mleta-paprika, chilli, dynova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Pšeničná zrna propláchněte, dejte do hrnce, přilijte 300 ml vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a nechte zrna vařit 40–45 minut doměkka.

Během vaření průběžně kontrolujte vypařování vody: veškerá voda by se měla vypařit ve chvíli, kdy se zrna dovaří – pokud se ale voda vypaří dříve, přilijte do hrnce dalších 50–100 ml vody.

Zatímco se vaří zrna, dejte péct lososa s petrželí.

Nejprve si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem.

Následně si očistěte petržel a nakrájejte ji na cca 3 cm dlouhé špalíky.

Poté si nachystejte lososa, stranou si v misce smíchejte 4 lžičky medu, uzenou papriku a chilli vločky a výslednou směs pomocí spodní strany lžičky natřete na lososa.

Následně lososa přemístěte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180–190 °C; po prvních 8 minutách pečení k lososu na plech přidejte nakrájenou petržel a pečte zbývajících 12 minut dozlatova.

Mezitím si v misce smíchejte všechny suroviny na zálivku uvedené v seznamu ingrediencí.

Uvařená pšeničná zrna rozdělte do 4 servírovacích misek a ochuťte je solí a pepřem. Následně do misek rozdělte upečenou petržel a lososa, kterého natrhejte vidličkou.

Na závěr každou porci salátu přelijte připravenou zálivkou, posypte dýňovými semínky a petrželovou natí a podávejte