Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát z pečených brambor s jarní cibulkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát z pečených brambor s jarní cibulkou

60 min 40 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

239 kcal 4g Bílkoviny 9g Tuky 35g Cukry

Suroviny

brambor, olivovy-olej, cibule, rapikaty-celer, jarni_cibulka, petrzelova_nat, citron, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 235–240 °C a vyložte si plech (30 × 40) cm pečicím papírem.

Brambory omyjte, osušte, nakrájejte na poloviny a vložte na připravený plech. Na plechu brambory osolte, opepřete, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a promíchejte. Následně plech vložte do předehřáté trouby a brambory pečte při 235–240 °C po dobu 35–40 minut.

Po upečení brambory přemístěte do větší mísy a nechte 10 minut chladnout.

Poté do mísy přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, najemno nakrájený řapíkatý celer, najemno nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nasekanou petržel, citronovou šťávu a kůru, zbylou lžíci olivového oleje, sůl a pepř a promíchejte. Ještě vlažný salát ihned podávejte.