Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát z nakládaných ředkviček se sýrem feta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát z nakládaných ředkviček se sýrem feta

115 min 10 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

121 kcal 6g Bílkoviny 7g Tuky 7g Cukry

Suroviny

redkvicky, cervena-cibule, okurka, koriandr, pepr, feta-syr, sul

Instrukce

Začněte přípravou nálevu. Vezměte si menší hrnec, nalijte do něj 400 ml vody a jablečný ocet, přidejte třtinový cukr, mletý koriandr, špetku soli a bobkový list a promíchejte. Následně pod hrncem zapněte silný ohřev a směs nechte 10 minut zahřívat.

Mezitím si omyjte, očistěte a rozkrojte napůl všechny ředkvičky, nakrájejte si na plátky červenou cibuli a nakrájené ředkvičky s cibulí vložte do větší mísy.

Až uplyne 10 minut zahřívání tekutiny v hrnci, odstraňte bobkový list, následně obsah hrnce ještě zahorka přelijte do mísy s ředkvičkami a cibulí a obsah mísy nechte alespoň 1,5 hodiny odležet při pokojové teplotě.

Po uvedené době obsah mísy sceďte a scezenou zeleninu vraťte zpět do mísy.

Následně si omyjte okurku, pomocí škrabky ji nakrouhejte na dlouhé, tenké plátky a ty přidejte do mísy k ředkvičkám a cibuli.

Poté si najemno nasekejte čerstvý koriandr, přidejte ho do mísy společně s drceným pepřem, podle chuti ještě obsah mísy případně osolte a následně celou směs důkladně promíchejte.

Hotový salát rozdělte do 4 talířů, navrch každé porce rozdrobte 30 g sýru feta a podávejte.