Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát z kysaného zelí s mrkví

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát z kysaného zelí s mrkví

75 min 0 min Snadné 4 porce

Už naši předci věděli, že v kysaném zelí se ukrývá pořádná dávka vitamínů a minerálů, které pomáhají snižovat únavu a podporovat imunitu. Zařaďte ho do svého jídelníčku třeba v podobě lehkého salátu s mrkví a křenem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

140 kcal 4g Bílkoviny 8g Tuky 10g Cukry

Suroviny

zeli, mrkev, kren, sojaneza, sojovy-jogurt, jablecny-ocet, olivovy-olej, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Kysané zelí propláchněte od nálevu a nechte odkapat. Poté vymačkejte všechnu přebytečnou vodu.

Mrkev a křen nastrouhejte najemno.

Nastrouhané ingredience smíchejte se zelím, sojanézou, jogurtem, octem, olejem, solí a pepřem.

Salát dejte na hodinu vychladit do lednice. Poté jej ozdobte petrželovou natí a podávejte.

Skladujte v lednici.