Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát se syrovým květákem a arašídy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát se syrovým květákem a arašídy

26 min 1 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

215 kcal 8g Bílkoviny 13g Tuky 16g Cukry

Suroviny

kvetak, cekanka, rapikaty-celer, arasidy, rozinky, rukola

Instrukce

Nejprve si připravte zálivku – v misce společně vyšlehejte olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, špetku soli a špetku pepře.

Hotovou zálivku dejte zatím do lednice.

Květák nakrouhejte na mandolíně na tenké plátky (2 mm) nebo nakrájejte ostrým nožem a přemístěte do mísy.

Z čekanek otrhejte listy, properte je v čisté vodě společně s lístky rukoly a obě ingredience přidejte do mísy ke květáku.

Řapíkatý celer umyjte, nasekejte nahrubo (i s jeho listy) a přidejte do mísy. Obsah mísy důkladně promíchejte.

Následně si připravte nepřilnavou pánev, nasucho ji rozehřejte a zprudka na ní opražte arašídy (stačí 1 minutu).

Salát v míse rozdělte na 2 porce, každou posypte rozinkami a opraženými arašídy a podávejte s vychlazenou zálivkou. Salát můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu například ke grilovanému masu.

Poznámky

*Čekankové puky jsou listové růžice bílé barvy, které vyrůstají z kořenů čekanky listové. Pěstují se především v Belgii a Francii a používají se nejčastěji jako příloha do nejrůznějších salátů.