Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s trhaným krůtím masem, fenyklem a pomerančovou kůrou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s trhaným krůtím masem, fenyklem a pomerančovou kůrou

40 min 25 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

466 kcal 41g Bílkoviny 10g Tuky 47g Cukry

Suroviny

voda, olivovy-olej, kruti-maso, quinoa, cervena-repa, tymian, fenykl, pomeranc, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C a připravte si menší zapékací mísu (cca 30 cm × 20 cm).

Do většího hrnce napusťte 1 l vody na vaření quinoy a začněte zahřívat.

Než voda v hrnci začne vřít, dejte péct krůtí prsa. Nejprve je osolte a opepřete.

Následně si připravte větší pánev, rozehřejte v ní 2 lžičky olivového oleje, přidejte krůtí prsa a opékejte je na středním plameni 1 minutu z každé strany.

Po opečení prsa zabalte do alobalu, vložte je do připravené zapékací mísy, přemístěte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 170–180 °C.

Až se začne vařit voda v hrnci, nasypte do ní quinou, ztlumte plamen na střední stupeň a quinou vařte 20 minut.

Zatímco se peče krůtí maso a vaří se quinoa, nakrájejte si na širší plátky červenou řepu a posypte ji solí, pepřem a tymiánem. Až bude zbývat posledních 8–10 minut do konce pečení krůtího masa, vyndejte z trouby zapékací mísu s masem, přidejte do ní nakrájenou řepu, poté vraťte mísu zpět do trouby a nechte dopéct.

Mezitím si ještě stihnete připravit fenykl a zálivku. Fenyklové bulvy očistěte a pomocí mandolíny je nakrájejte na tenké plátky.

Následně si připravte misku a smíchejte v ní všechny suroviny na zálivku uvedené v seznamu ingrediencí.

Až se dopeče krůtí maso s řepou, vyndejte zapékací mísu z trouby a pomocí vidličky natrhejte upečené maso na jednotlivá vlákna.

Poté si připravte větší mísu, přemístěte do ní uvařenou quinou a smíchejte ji s nakrájeným fenyklem.

Výslednou směs rozdělte do 4 talířů a přidejte k ní natrhané krůtí maso, upečenou červenou řepu a nakrájenou pomerančovou dužinu. Nakonec každou porci salátu přelijte připravenou zálivkou a podávejte