Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s růžičkovou kapustou a salsou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s růžičkovou kapustou a salsou

50 min 35 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

445 kcal 17g Bílkoviny 13g Tuky 58g Cukry

Suroviny

ruzickova-kapusta, bataty, cibule-salotka, olivovy-olej, fazole-cervene, petrzelova_nat, citronova-stava, spenat, mleta-paprika, chilli, mungo-fazole, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C.

Všechny ingredience na salsu rozmixujte dohladka, salsu přemístěte do uzavíratelné misky a dejte do lednice.

Připravte si zeleninu: růžičkovou kapustu očistěte, zbavte ji vnějších listů a rozpulte.

Batáty oloupejte nebo očistěte kartáčem a nakrájejte na silnější plátky (zhruba 3 mm).

Šalotky oloupejte a rozkrojte napůl. Kapustu, batáty i šalotku dejte do mísy a smíchejte se sušeným chilli, pepřem, solí, pálivou paprikou a olivovým olejem. Vše rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 30–35 minut při 180–190 °C. Mezitím si nahrubo nasekejte čerstvou petrželku a v misce ji smíchejte s fazolemi a citronovou šťávou.

Špenát jen properte v čisté vodě.

Po upečení zeleniny naservírujte všechny připravené suroviny do 2 misek a podávejte s vychlazenou salsou.