Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s růžičkovou kapustou a pekanovými ořechy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s růžičkovou kapustou a pekanovými ořechy

30 min 15 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

531 kcal 13g Bílkoviny 33g Tuky 49g Cukry

Suroviny

quinoa, voda, pekanove-orechy, ruzickova-kapusta, olivovy-olej, cibule

Instrukce

Nejprve si připravte quinou. Do hrnce nasypte quinou, přilijte 350 ml vody a nechte na mírném plameni vařit, dokud nebude quinoa hotová, což potrvá zhruba 15 minut. Uvařenou quinou rozprostřete na širší talíř, aby rychleji vychladla a zhruba 30 minut počkejte, dokud nebude mít pokojovou teplotu.

Mezitím si ve středně velké míse připravte zálivku. Vidličkou v míse smíchejte 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a šťávu z ½ citronu. Zálivku dochuťte solí a pepřem a prozatím odložte stranou.

Následně vezměte pánev a 30 g celých pekanových ořechů a na středním plameni je nasucho opékejte po dobu 2–3 minut. Poté si nakrájejte růžičkovou kapustu na malé měsíčky (z každé bude tedy 4–6 menších kousků) a na stejné pánvi, kde jste opékali pekanové ořechy, si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.

Do pánve přidejte nakrájené měsíčky kapusty a zprudka je opékejte na středním plameni 3–4 minuty, aby změkly a chytly barvu.

Opečenou růžičkovou kapustu a pekanové ořechy přesuňte do mísy se zálivkou a promíchejte. Nakonec přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a vychladlou uvařenou quinou. Připravený salát zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Poznámky

Každou porci salátu podávejte se zastřeným vejcem.