Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s quinoou, pečenou batátou a dresinkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s quinoou, pečenou batátou a dresinkem

60 min 25 min Snadné 2 porce

Zdravý salát plný vitamínů, který máte raz dva hotový. Ochutnáte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

429 kcal 15g Bílkoviny 12g Tuky 68g Cukry

Suroviny

bataty, olivovy-olej, chilli, quinoa, kmin, cesnek, bily-jogurt, koriandr, stava-z-limetky, fazole, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Batátu oloupejte, nakrájejte na kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a rozprostřete na plech. Zalijte ji olejem, dochuťte chilli a solí a pečte 20–25 minut na 175–180 °C.

Mezitím do středního hrnce dejte quinou, zalijte ji vodou (cca 1 cm nad její okraj), přisypte kmín a vařte cca 20 minut na středním plameni. Pak do ní vmíchejte česnek a nechte asi 20 minut vychladit v lednici.

Připravte si dresink: Do menší misky dejte jogurt, koriandr a šťávu z limetky, dochuťte solí a zamíchejte.

Vychladlou quinou smíchejte s batátou a fazolemi. Rozdělte do 2 misek, zakápněte dresinkem a přidejte nakrájený koriandr. Podávejte zastudena.