Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s quinoou, avokádem a grilovanou broskví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s quinoou, avokádem a grilovanou broskví

27 min 17 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

455 kcal 10g Bílkoviny 25g Tuky 45g Cukry

Suroviny

quinoa, jarni_cibulka, hrasek, citron, stava-z-limetky, med, jablecny-ocet, bazalka, petrzelova_nat, broskve, avokado, vlasske-orechy

Instrukce

Nejprve si rozpalte gril.

Quinou uvařte dle instrukcí na obalu, poté ji sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou. Následně si připravte větší mísu, vložte do ní uvařenou quinou, jarní cibulku, cukrový hrášek, šťávu z citronu, kůru a šťávu z limetky, med, ocet, bazalku a petrželovou nať a vše promíchejte.

Broskve zbavte pecek, rozkrájejte na čtvrtky a zprudka grilujte 2 minuty stranou bez slupky dolů. Mezitím si oloupejte a na plátky nakrájejte avokádo.

Jakmile budou broskve ogrilované, připravte salát k servírování: Na talíř dejte quinou, na ni položte avokádo a broskve, vše zasypejte vlašskými ořechy a podávejte.

Poznámky

Do salátu můžete přidat bylinky dle vlastní chuti, popřípadě na kostičky nakrájený sýr halloumi nebo pečené kuřecí prso.