Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s pečeným lilkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s pečeným lilkem

36 min 28 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

461 kcal 13g Bílkoviny 32g Tuky 27g Cukry

Suroviny

lilek, olivovy-olej, cherry-rajcatka, fazolove-lusky, petrzelova_nat, cesnek, med, kmin, citronova-stava, spenat, susena-rajcata, vlasske-orechy, sul, pepr

Instrukce

Lilek nakrájejte na plátky a v míse jej smíchejte s 1 lžící olivového oleje.

Poté si rozehřejte grilovací pánev a lilek na ní pečte zhruba 10 minut z obou stran na středním plameni. Ke konci pečení přidejte přibližně na 8 minut i cherry rajčátka a vařečkou je občas popostrčte tak, aby se opekla ze všech stran. Na poslední 3–4 minuty přidejte i fazolové lusky a společně vše opékejte na středním plameni.

Než se vše upeče, připravte si dresink a ostatní ingredience. Pro přípravu dresinku jednoduše rozmixujte petrželovou nať, 2 oloupané stroužky česneku, 1 lžíci olivového oleje, med, kmín, 1 lžíci citronové šťávy, špetku soli a špetku pepře.

Připravte si servírovací misku, dejte do ní proprané listy špenátu, sušená rajčata, opečené lilky, fazolky a cherry rajčátka. Vše promíchejte s připraveným dresinkem, navrch rozprostřete vlašské ořechy a servírujte.

Poznámky

Tento salát chuťově doplní vařená čočka – ať už červená nebo hnědá. Uvařte ji v osolené vodě, přimíchejte k hotovému salátu a máte plnohodnotnou večeři nebo oběd.