Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s pečenou dýní, hruškami a fíky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s pečenou dýní, hruškami a fíky

35 min 25 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

411 kcal 27g Bílkoviny 10g Tuky 56g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, petrzelova_nat, hruska, olivovy-olej, tvaroh, citronova-stava, rimsky-kmin, chilli, fiky, kaderavek, voda, sul, pepr

Instrukce

Připravte si plech (cca 30 cm × 20 cm), vyložte ho pečicím papírem a rozmístěte na něj nakrájenou dýni, petržel a hrušky.

Poté vše pokapejte 2 lžícemi olivového oleje,osolte a opepřete,plech přemístěte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut při 180-190°C.

Mezitím si do misky rozdrobte tvaroh a smíchejte ho s citronovou šťávou, římským kmínem, chilli vločkami a solí.

Následně si připravte fíky a nakrájejte je na čtvrtiny.

Poté si spařte kadeřávek: natrhejte ho na menší kousky, v nepřilnavé pánvi si přiveďte k varu 200 ml vody, následně do pánve přidejte natrhaný kadeřávek a vařte ho cca 1,5 minuty na středním plameni.

Poté z pánve slijte vodu, kadeřávek vymačkejte a dochuťte ho solí a pepřem.

Až se dopeče směs v troubě, vyndejte ji a rozdělte na 4 servírovací talíře.

Následně na každou porci přidejte spařený kadeřávek, ochucený tvaroh a nakrájené fíky a podávejte.