Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s olivami a parmazánem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s olivami a parmazánem

45 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

kvasova-bageta-celozrnna, olivovy-olej, cesnek, ledovy-salat, cekanka, cerne-olivy, susena-rajcata, citron, bazalka, kapary, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C. Připravte si plech (30 cm × 20 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Celozrnnou bagetu nakrájejte na menší kostičky, dejte na připravený plech, pokapejte olivovým olejem a posypte česnekem. Vzniklé krutony promíchejte, vložte do vyhřáté trouby a pečte 15–20 minut na 190–195 °C. Po uplynutí uvedeného času nechte krutony alespoň 15 minut zchladnout.

Mezitím si připravte větší mísu a do té na nudličky nakrájejte ledový salát a čekanku. Poté nakrájejte na větší kousky olivy a rajčata a přidejte je k salátu.

V posledním kroku do salátu přidejte krutony, citronovou šťávu, bazalku, sůl, pepř, kapary a hoblinky parmazánu a vše promíchejte.