Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s mungo a tahini zálivkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s mungo a tahini zálivkou

25 min 15 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

743 kcal 26g Bílkoviny 51g Tuky 46g Cukry

Suroviny

mungo-fazole, avokado, okurka, cizrna, dynova-seminka

Instrukce

Mungo fazole uvařte podle návodu na obalu (potrvá to cca 15 minut).

Mezitím zbavte avokádo slupky a pecky a nakrájejte na plátky.

Okurku očistěte a nakrájejte na tenčí kolečka.

Zálivku připravte smícháním tahini s medem, umeoctem a citronovou šťávou.

Uvařené fazole rozdělte do 2 misek. Do každé přidejte nakrájené avokádo, okurku a scezenou cizrnu.

Obsah obou misek posypte dýňovými semínky, zalijte připravenou zálivkou a podávejte.

Poznámky

Salát podávejte s celozrnným pečivem.