Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s lososem a bylinkovou zálivkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s lososem a bylinkovou zálivkou

30 min 15 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

518 kcal 31g Bílkoviny 19g Tuky 57g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, losos, okurka, salat-little-gem, kopr, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C.

V hrnci si přiveďte k varu cca 1 l vody. Poté vodu dostatečn osolte, přidejte do hrnce těstoviny a nechte je vařit po dobu uvedenou na obalu (u žitných celozrnných těstovin se většinou jedná o 8–11 minut).

Mezitím si vyložte plech pečicím papírem, umístěte na něj lososí filet, plech vložte do předehřáté trouby a lososa pečte 8–10 minut při 170–180 °C dozlatova.

Než se upeče losos a dovaří těstoviny, nachystejte si zeleninu a zálivku.

Okurku omyjte a nakrájejte na mandolíně na tenké plátky; salát Little Gem očistěte, nasekejte nahrubo a v misce ho smíchejte s plátky okurky. Misku dejte zatím stranou.

Pro přípravu zálivky si očistěte koriandr, přemístěte ho do výkonného sekáčku, přidejte všechny ostatní ingredience na zálivku a vše rozsekejte.

Uvařené těstoviny slijte a rozprostřete na servírovací talíř.

Upečeného lososa natrhejte pomocí 2 vidliček na kousky a přidejte ho na talíř společně s plátky okurky a salátem Little Gem.

Nakonec vše přelijte připravenou zálivkou, posypte nasekaným koprem a ihned podávejte.

Poznámky

*Salát Little Gem je raná odrůda římského salátu. Vyznačuje se především menší velikostí hlávek, křehkými listy a příjemně sladkou chutí.