Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s kuskusem a řapíkatým celerem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s kuskusem a řapíkatým celerem

25 min 10 min Snadné 4 porce

Řapíkatý celer či granátové jablko se v běžných receptech tak často neobjevuje. To je ale veliká škoda, protože obě tyto suroviny jsou velmi zdravé a chutné. Skvěle se snoubí v tomto receptu na salát s kuskusem, ochutnáte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

285 kcal 8g Bílkoviny 17g Tuky 25g Cukry

Suroviny

kuskus, voda, rapikaty-celer, kesu-orechy, granatove-jablko, rukola

Instrukce

Kuskus zalijte 300 ml horké vody a dejte na 10 minut stranou.

Mezitím připravte dresink. V menší misce smíchejte šťávu z granátového jablka, utřený stroužek česneku, olivový olej, citronovou šťávu a špetku soli.

Celer očistěte, nakrájejte na menší kostičky a dejte do mísy.

K celeru přidejte kešu ořechy, dužinu z granátového jablka, rukolu a nakonec uvařený kuskus. Vše důkladně promíchejte.

Hotový salát rozdělte do 4 talířů, každou porci přelijte připraveným dresinkem a podávejte.

Poznámky

Kuskus můžete vyměnit za bulgur nebo například kroupy.