Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s kuřetem, quinoou a grepem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s kuřetem, quinoou a grepem

25 min 10 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

582 kcal 39g Bílkoviny 22g Tuky 54g Cukry

Suroviny

cervena-quinoa, voda, skorice, rimsky-kmin, kayensky-pepr, kureci-maso, olivovy-olej, grep, mandle, rozinky, kozi-syr, mata, sul, pepr

Instrukce

Quinou alespoň 2× propláchněte pod studenou vodou. Následně ji přemístěte do hrnce, zalijte 200 ml vody (případně takovým množstvím vody, které je uvedeno na obalu produktu) a přiveďte k varu.

Poté směs v hrnci osolte, ztlumte plamen na mírný stupeň a quinou nechte vařit 15–20 minut doměkka.

Zatímco se vaří quinoa, upečte si kuřecí prsa. Nejprve si společně smíchejte skořici, mletý římský kmín, kajenský pepř, špetku soli a špetku pepře a ve výsledné směsi obalte kuřecí prsa.

Nyní si připravte menší pánev vhodnou do trouby, rozehřej te v ní 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve přidejte obalené kuřecí maso a opékejte ho na středním plameni 3 minuty z jedné strany a 2 minuty ze strany druhé.

Následně celou pánev i s masem přemístěte do předehřáté trouby a pečte 10 minut při 170 °C.

Mezitím si nakrájejte dužinu z grepu na kousky o velikosti cca 0,5 cm, nakrájený grep přemístěte do mísy a přidejte k němu mandle a rozinky.

Až se dovaří quinoa, přidejte ji do mísy ke grepu, mandlím a rozinkám, vše promíchejte a výslednou směs přemístěte na servírovací talíř.

Až se dopečou kuřecí prsa, vyndejte je z trouby, nakrájejte je na plátky a přidejte na talíř ke quinoové směsi. Nakonec do talíře rozdrobte kozí sýr, celý salát posypte čerstvou mátou a podávejte

Poznámky

*Červenou quinou můžete v receptu nahradit červenou nebo

černou rýží