Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s kaštany

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s kaštany

0 min 0 min Snadné 4 porce

Jedlé kaštany se nemusejí podávaj pouze samotné, přidejte je i do výborného salátu. Objeví se dnešní recept i na vašem vánočním stole?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

174 kcal 4g Bílkoviny 6g Tuky 26g Cukry

Suroviny

ruzickova-kapusta, olivovy-olej, kastany, brusinky, agavovy-sirup, sul, pepr

Instrukce

Růžičky kapusty očistěte a rozkrájejte na poloviny. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte očištěné růžičky a vařte 10–12 minut na mírném plameni.

Přebytečnou vodu poté sceďte, připravte si pánev, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje a předvařené růžičky kapusty na ní zprudka opečte společně s nasekanými uvařenými kaštany. Růžičky opékejte zhruba 7–8 minut na středním plameni.

Poté pánev odstavte a vzápětí přimíchejte brusinky, sirup, zbylou lžíci olivového oleje a salát dochuťte solí a pepřem.

Hotový salát rozdělte do 4 talířů a podávejte.