Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s hovězím masem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s hovězím masem

35 min 20 min Snadné 4 porce

Receptů na chutný a nutričně vyvážený salát není nikdy dost. Proto vás potěšíme snadným barevným receptem na salát s hovězím masem s vychytanou zálivkou, která k dobrému salát prostě nemůže chybět.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

319 kcal 25g Bílkoviny 18g Tuky 15g Cukry

Suroviny

hovezi, olivovy-olej, cekanka, mrkev, mungo-fazole, hrasek, koriandr, sezamova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Maso opepřete a osolte. Z obou stran ho orestujte na pánvi na 2 lžících olivového oleje cca 2 minuty z každé strany na středním plameni.

Pánev s masem přemístěte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C 20 minut.

Čekanky vložte na posledních 10–15 minut do trouby k masu.

Mezitím si připravte zálivku smícháním šťávy z limetky, kůry z limetky, medu, sójové omáčky, nadrobno nasekané chilli papričky a nastrouhaného zázvoru.

Mrkev omyjte, oškrábejte škrabkou na tenké plátky a nakrájejte na nudličky.

Upečené maso nakrájejte na tenké plátky a čekanky rozeberte na lístky.

K mrkvi přidejte čekanky, mungo klíčky, cukrový hrášek, nakrájené maso a vše zalijte zálivkou.

Hotový salát bohatě posypte nahrubo nakrájeným koriandrem a nasucho opraženými sezamovými semínky, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

*Mungo je odrůda fazolí pocházející z Indie. Fazole jsou výborným zdrojem bílkovin, vápníku, hořčíku a železa a v kuchyni je můžeme použít buď v naklíčené, nebo syrové verzi.