Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s grilovanou čekankou a citrusy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s grilovanou čekankou a citrusy

20 min 10 min Snadné 2 porce

Krásná podívaná, že? A co teprve ta chuť ! Na studeno už jsme čekanku vyzkoušeli. Dnes ji zkuste ogrilovat, doplnit pomeranči, oříšky a feta sýrem. Získáte nejen výborné jídlo a umělecké dílo podobné tomu na fotce, ale i pořádnou dávku vitamínů a dalších látek, které posílí Vaši imunitu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

674 kcal 13g Bílkoviny 41g Tuky 60g Cukry

Suroviny

liskove-orechy, cekanka, olivovy-olej, pomeranc, feta-syr, tymian, sul, pepr

Instrukce

Lískové ořechy opražte nasucho na pánvi na mírném plameni. Dejte stranou.

Čekanku natrhejte na menší kousky a společně s olejem ji na pánvi 5 minut restujte na středním plameni, aby změkla (čekanka se dá opéct i na grilu a to 2–3 minuty z každé strany).

Osolte a opepřete.

Pomeranče oloupejte a nakrájejte na plátky.

Na talíř dejte ogrilovanou čekanku a nakrájené pomeranče. Posypejte lískovými ořechy a nadrobeným sýrem feta. Ozdobte čerstvým tymiánem.

Všechny ingredience na dresink smíchejte. Podávejte se salátem.