Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s dýní

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s dýní

65 min 35 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

184 kcal 10g Bílkoviny 12g Tuky 19g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, zazvor, rimsky-kmin, olivovy-olej, kesu-orechy, mata, rukola, granatove-jablko, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Šalotku si nakrájejte najemno. Dýni očistěte (neloupejte!) a vydlabte z ní vnitřní pórovitou dužinu uprostřed, ze které vyberte semínka a odložte je na chvilku stranou. Zbývající dužinu nakrájejte na měsíčky a ty následně smíchejte v míse se zázvorem, římským kmínem, olivovým olejem, solí a nachystanými dýňovými semínky.

Poté do mísy přidejte nakrájenou šalotku a vše promíchejte. Výslednou směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, dejte do trouby a pečte 30–35 minut na 170–180 °C.

Mezitím si připravte dresink rozmixováním všech uvedených ingrediencí – bílého jogurtu, česneku, citronové kůry, chilli vloček, soli a pepře.

Na servírovací talíře rozprostřete pečenou dýni se šalotkou a čerstvou rukolu. Vše pokapejte připraveným dresinkem a zasypte kešu ořechy, mátou a granátovým jablkem.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Linda opražila dýňová semínka zvlášť na pánvi pro větší křupavost.

*Abyste při loupání zrníček nezašpinili sebe ani kuchyňskou desku, napusťte si do větší mísy studenou vodu, granátové jablko si rozkrojte na čtvrtiny, ponořte ho do mísy a zrníčka vyloupejte pod vodou.