Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s čočkou, fenyklem a pečenými dýňovými semínky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s čočkou, fenyklem a pečenými dýňovými semínky

32 min 22 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

460 kcal 33g Bílkoviny 16g Tuky 46g Cukry

Suroviny

fenykl, jablecny-ocet, stava-z-limetky, zelena-cocka, dynova-seminka, med, salatove-listy, koriandr, mata, sul, pepr

Instrukce

Fenykl umyjte, odřízněte stopky a dřevnatou část ve středu. Zbytek nakrájejte na tenké nudličky. Nakrájený fenykl dejte do misky společně s jablečným octem a limetkovou šťávou a zamíchejte.

Čočku uvařte podle návodu na obalu. Dýňová semínka opražte nasucho na nepřilnavé pánvi (cca 2 minuty) na mírném plameni a ještě teplá je v misce smíchejte se 2 lžičkami medu.

Do velké salátové mísy natrhejte listy římského salátu, přidejte uvařenou čočku, opražená dýňová semínka, naložený fenykl, nahrubo nasekaný koriandr s mátou a vše zamíchejte. Salát opepřete a osolte dle chuti, rozdělte ho do 2 talířů a podávejte.

Poznámky

Zbytky fenyklu schovejte na přípravu zeleninového vývaru.