Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s chřestem a zeleným jablkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s chřestem a zeleným jablkem

20 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

156 kcal 5g Bílkoviny 5g Tuky 20g Cukry

Suroviny

chrest, petrzelova_nat, bazalka, oregano, redkvicky, cizrna, polnicek, jablko, sul

Instrukce

Připravte si větší mísu.

Chřest omyjte, všem výhonkům odkrojte dřevnatý konec (jedná se o cca 3 cm od dolního konce výhonku) a poté chřest pomocí škrabky nakrouhejte na tenké plátky, které vložte do připravené mísy. Následně si nahrubo natrhejte petrželovou nať, bazalku a oregano a natrhané

bylinky přidejte do mísy ke chřestu.

Poté si nakrájejte ředkvičky na tenké plátky a přidejte je do mísy spolu s předvařenou cizrnou a polníčkem.

Nakonec si vezměte jablko, rozkrojte ho na čtvrtiny, zbavte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a přidejte do mísy.

Poté celý obsah mísy důkladně promíchejte a mísu prozatím uložte do lednice.

Nyní si připravte zálivku. Nejprve si rozpulte citron i pomeranč a vymačkejte z nich všechnu šťávu. Oba druhy šťávy nalijte do menší misky, přidejte třtinový cukr, olivový olej, sůl a pepř a vše promíchejte.

Následně vyndejte z lednice mísu se salátem, její obsah přelijte připravenou zálivkou a důkladně promíchejte.

Výslednou směs ještě podle potřeby dosolte, poté ji rozdělte do 4 talířů a podávejte.