Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s červeným zelím, koriandrem a soba nudlemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s červeným zelím, koriandrem a soba nudlemi

30 min 10 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

241 kcal 11g Bílkoviny 1g Tuky 46g Cukry

Suroviny

zeli, chilli-papricka, zazvor, limetka, mungo-fazole, sojova-omacka, umeocet, med, voda, soba-nudle, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Červené zelí nakrájejte na tenké nudličky, chilli papričku nakrájejte na kolečka a zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.

Z limetky nejprve na jemném struhadle ostrouhejte veškerou kůru, poté limetku rozpulte a vymačkejte z ní všechnu šťávu.

Následně si připravte větší mísu, přemístěte do ní nakrájené zelí, chilli papričku, nastrouhaný zázvor a limetkovou kůru i šťávu, poté do

mísy přidejte mungo klíčky, sójovou omáčku, umeocet (nebo jablečný ocet) a med a vše důkladně promíchejte.

Nyní si uvařte soba nudle. Vezměte si větší hrnec, nalijte do něj 1 l vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte do hrnce soba nudle, promíchejte a nechte vařit 8–10 minut. Uvařené nudle sceďte a propláchněte pod studenou vodou, aby zchladly.

Poté nudle přemístěte do mísy se směsí červeného zelí, mungo klíčků a dalších ingrediencí a důkladně promíchejte. Následně do mísy nahrubo natrhejte koriandr, obsah mísy opepřete a znovu důkladně promíchejte.

Hotový salát rozdělte z mísy do 4 talířů a podávejte.