Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s čekankou, hruškou a kozím sýrem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s čekankou, hruškou a kozím sýrem

14 min 4 min Snadné 2 porce

Delikátní salát, který snoubí variaci chutí, které by vás možná ani nenapadlo kombinovat. Výsledek? Jedinečný chuťový zážitek, který máte hotový do 15 minut.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

239 kcal 5g Bílkoviny 13g Tuky 23g Cukry

Suroviny

kozi-syr, hruska, citron, zazvor, muskatovy-orisek, cekanka, cervena-repa, med, olivovy-olej, sul

Instrukce

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a orestujeme na pánvi cca 2 minuty společně se zázvorem a muškátovým oříškem. Vše vyjmeme z pánve a dáme stranou.

Pánev necháme na plotýnce, rozpůlíme čekanku a lehce ji orestujeme zhruba z obou stran. Čekanku osolíme a odstavíme.

Zálivku připravíme tak, že vyšleháme dohromady med, citrónovou kůru, citrónovou šťávu a olivový olej.

Předvařenou řepu rozkrájíme na libovolné tvary. Každou polovinu čekanky dáme do servírovacího talíře, kolem rozprostřeme řepu, hrušky a navrch rozdrobíme kozí sýr.

Těsně před servírováním pokapeme každou porci připravenou zálivkou.