Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s bresaolou a žlutým melounem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Salát s bresaolou a žlutým melounem

22 min 12 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

576 kcal 45g Bílkoviny 18g Tuky 60g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, zluty-meloun, mozzarella, piniove-orisky, rukola, bresaola, sul

Instrukce

V hrnci si přiveďte k varu cca 1 l vody.

Vroucí vodu osolte, přidejtedo ní těstoviny a vařte je po dobu uvedenou na obalu produktu(obvykle se jedná o 10–12 minut).

Mezitím si nakrájejte meloun na kostky**, mozzarellu natrhejte nebo nakrájejte na plátky a piniové oříšky nasucho opražte na nepřilnavé pánvi(postačí cca 1–2 minuty na středním plameni).

Až se dovaří těstoviny, sceďte je a rozprostřete na servírovací talíř společně s lístky rukoly.

Následně na talíř přidejte mozzarellu, nakrájený meloun a plátky bresaoly.

Nakonec vše posypte opraženými piniovými oříšky a podávejte.

Poznámky

*Bresaola je označení pro tenké plátky sušeného hovězího masa, které vždy pochází výhradně z italské Lombardie. Pravá bresaola má temně červenou barvu, delikátní chuť a často se používá jako předkrm.

**My jsme na krájení melounové dužiny použili vykrajovač

kuliček.