Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Salát s bezovým octem a kozím sýrem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Salát s bezovým octem a kozím sýrem

30 min 0 min Snadné 1 porce

Hledáte originální nápad na neobvyklý a nutričně vyvážený salát? Pro příznivce kozího sýra, jakožto pochoutky pro opravdové labužníky, tu máme vychytaný recept. Prim zde hraje vedle sýra také bezový ocet, jehož domácí příprava není vůbec složitá. Nejen díky němu dostane salát tak výbornou chuť.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

469 kcal 15g Bílkoviny 43g Tuky 17g Cukry

Suroviny

bezinka, vinny-ocet

Instrukce

Příprava bezového octu:

Bezové květy omyjte ve studené vodě a ostříhejte květy tak, aby vznikly malé svazečky květů. Cílem je zbavit velkých zelených stonků. Květy dejte do čisté sklenice s víčkem, zalejte octem a nechte 3-5 týdnů v lednici uležet. Používat můžete ocet i naložené květy.

Příprava salátu:

Na nepřilnavé pánvi nasucho opražte vlašské ořechy. Na středním plameni opékejte ořechy, až jsou zlatavé a lesklé. Průběžně je nezapomeňte promíchávat a ještě teplé je smíchejte s medem.

Mezi tím si připravte dresink, smíchejte 1 lžičku medu, 3 lžíce bezového octa a lžíci olivového oleje.

Na talíř si připravte směs salátových listů, nakrájejte na plátky nebo kousky kozí sýr, přidejte meduňkové listy, zalijte dresinkem, posypte opečenými ořechy a na závěr přidejte i naložené bezové květy z octu.