Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Šafránové rizoto

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Šafránové rizoto

50 min 40 min Snadné 3 porce

Toto rizoto je díky šafránu plné zdraví, ten totiž obsahuje vitamíny A, B, C, vlákninu, hořčík, zinek, omega-6 kyseliny, kyselinu listovou a další. Dobře působí na žaludek, používá se na dobrou náladu, zklidňuje organismus a nervy.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

427 kcal 6g Bílkoviny 22g Tuky 51g Cukry

Suroviny

cibule, olivovy-olej, ryze, zeleninovy-vyvar, safran, houby, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

Cibuli nakrájejte najemno.

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou cibuli osmažte na mírném plameni (cca 5 minut).

Přisypte rýži a opékejte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (3 minuty).

Rýži zalijte 1 naběračkou vývaru a přidejte šafrán a houby. Plamen zvyšte na střední stupeň a vývar nechte vsáknout.

Po naběračkách přilévejte i zbytek vývaru, dokud rýže nezměkne. Pokud vám dojde vývar, vystačíte si s vodou z hub nebo obyčejnou vodou.

Až se rýže uvaří a všechna tekutina odpaří, rizoto osolte a opepřete.

Uvařené rizoto zjemněte přepuštěným máslem ghí.

Vše promíchejte, rozdělte na porce a podávejte.

Poznámky

Pokud máte houby čerstvé, stačí je opéct na pánvi vedle a na závěr přidat do rizota.