Nevyhazujte zbytky rýže. Mohou se vám skvěle hodit. Třeba na tenhle rýžový salát za studena. Dokonale v něm uplatníte všechny poslední kusy zeleniny, kterou můžete mít v ledničce – řepu, mrkev, baby špenát. S plátky mandlí dohromady tvoří dokonalou souhru barev i chutí a sladkokyselá zálivka salát pozvedne na vyšší úroveň. Je univerzální a hodí se i k jiným pokrmům. Tak dobrou chuť.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Rýžový salát se sladkokyselou zálivkou a řepou
15 min
0 min
Snadné
3 porce
Recept
Výživové hodnoty
282 kcal
8g Bílkoviny
18g Tuky
32g Cukry
Suroviny
- 200 g předvařené červené řepy
- 150 g celozrnné vařené rýže
- 100 g mrkve
- ½× avokádo
- 50 g loupaných mandlí nakrájených na plátky
- 60 g čerstvého baby špenátu
- 2 lžíce olivového oleje (20 ml)
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky medu (15 g)
- 2 lžičky máty (nasekat)