Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžový pudink s višněmi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rýžový pudink s višněmi

50 min 40 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

324 kcal 5g Bílkoviny 6g Tuky 61g Cukry

Suroviny

jasminova-ryze, mandlove-mleko, voda, med, vanilkovy-extrakt, maslo, sul

Instrukce

Vezměte si větší hrnec, dejte do něj jasmínovou rýži, mandlové mléko, 250 ml vody, med, vanilkový extrakt a špetku soli a obsah hrnce přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a za občasného promíchání nechte celou směs vařit 13–15 minut.

Mezitím si předehřejte troubu na 195 °C a připravte si menší zapékací mísu (20 cm × 30 cm), kterou vymažte 10 g másla.

Až se dovaří rýžová směs v hrnci, přemístěte ji do vymazané zapékací mísy, tu následně vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut

při 190–195 °C.

Chvíli před dopečením rýžové směsi si svařte višně: nasypte je do menšího hrnce (rozmrazovat je předtím nemusíte), přidejte k nim třtinový cukr a drcený pepř a vše nechte zahřívat 6–7 minut na mírném plameni, dokud směs nezačne vřít. Mezitím si stranou v menší misce smíchejte kukuřičný škrob s 50 ml vody. Jakmile višně v hrnci začnou vřít, nalijte k nim škrobovou směs, celý obsah hrnce důkladně promíchejte a vypněte ohřev.

Upečenou rýžovou směs nakrájejte na 6 porcí, rozdělte na servírovací talíře a zde každou porci přelijte svařenými višněmi z hrnce. Na závěr jednotlivé porce ozdobte červeným rybízem a drcenými kakaovými boby a podávejte.