Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžový pudink s arašídovým máslem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rýžový pudink s arašídovým máslem

39 min 32 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

482 kcal 17g Bílkoviny 21g Tuky 56g Cukry

Suroviny

mleko, smetana, ryze, trtinovy-cukr, arasidove-maslo, skorice, vejce

Instrukce

Nejprve si připravte středně velký hrnec. Do připraveného hrnce dejte 800 ml mléka, 250 ml smetany na vaření, rýži a 30 g třtinového cukru a přiveďte k varu. Poté snižte sílu plamene na střední a směs vařte, dokud rýže nezměkne (cca 20–25 minut).

Jakmile bude rýže měkká, plamen snižte na mírný a do uvařené rýže přimíchejte arašídové máslo a mletou skořici.

Poté si v menší misce vyšlehejte 4 žloutky se zbylými 10 g třtinového cukru. Vyšlehanou žloutkovou směs přidejte do hrnce s uvařenou rýží a 3–4 minuty pozorně míchejte, aby pudink zhoustnul a nevytvořily se hrudky.

Takto připravený rýžový pudink rozdělte do 3 misek a podávejte.

Poznámky

Pokud máte pudink raději studený, alespoň 2 hodiny před konzumací jej dejte vychladnout do lednice. Hotový pudink posypte nahrubo nakrájenými arašídy a kostičkou hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa).