Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžový pudink

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rýžový pudink

38 min 30 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

387 kcal 10g Bílkoviny 7g Tuky 70g Cukry

Suroviny

celozrnna-ryze, voda, datle, rozinky, mleko, skorice, vlasske-orechy

Instrukce

Do menšího hrnce nasypte rýži, přiljte 400 ml vody a na středním plameni přiveďte k varu.

Mezitím v mixéru dohladka rozmixujte vypeckované datle, 20 g rozinek, 100 ml mléka a 300 ml vody. Vzniklou tekutinu přilijte do hrnce k rýži a nechte vařit na mírném až středním plameni 20–25 minut.

Poté polovinu uvařené rýže rozmixujte spolu se zbylými 150 ml mléka dohladka. Rozmixovanou rýži vraťte ke zbylé rýži do hrnce, přidejte mletou skořici a na mírném plameni za stálého míchání vařte 2–3 minuty, dokud se směs nespojí a nezhoustne.

Takto připravený pudink rozdělte do 2 misek a dejte vychladit alespoň na 1 hodinu do lednice.

Hotový vychlazený pudink posypte nahrubo nasekanými ořechy a zbytkem rozinek a podávejte.