Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžovobanánové palačinky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rýžovobanánové palačinky

50 min 45 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

244 kcal 6g Bílkoviny 10g Tuky 33g Cukry

Suroviny

jasminova-ryze, mleko, banan, ryzovy-skrob, vejce, repkovy-olej, med, sul

Instrukce

Do mixovací nádoby vložte předvařenou rýži, 250 ml mléka, oloupaný banán, rýžový škrob, vejce a špetku soli a rozmixujte dohladka.

Nepřilnavou pánev (Ø 22 cm) rozehřejte na středním plameni. Přidejte kapku oleje a rozetřete ubrouskem po celé ploše pánve. Jakmile je pánev rozpálená, najlijte na ni 140 g těsta, ztlumte plamen na mírný stupeň a z každé strany palačinku opékejte 4–5 minut. Takto postupujte, dokud nezpracujete všechno těsto.

Hotové rýžovobanánové palačinky pokapejte medem a podávejte.