Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžové smaženky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rýžové smaženky

60 min 45 min Snadné 12 kusů

Hledáte nějakou přílohu k hotovému salátu a zároveň chcete sáhnout po něčem lehkém a zdravém, co zbytečně nezatíží žaludek? Pak jsou tyto rýžové smaženky přesně pro vás! Skvěle dokážou nahradit klasické pečivo, když si chcete dopřát něco speciálního.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

167 kcal 5g Bílkoviny 4g Tuky 26g Cukry

Suroviny

brambor, ryze, olivovy-olej, vejce, pohankova-mouka, kari, kmin, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Připravte si větší hrnec, nalijte do něj dostatek vody, osolte a brambory v osolené vodě vařte cca 20 minut na středním plameni.

Rýži propláchněte studenou vodou a poté uvařte podle návodu na obalu (cca 20 minut).

Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vymažte jej olivovým olejem.

Brambory po uvaření sceďte, přidejte k nim do hrnce vejce, mouku a koření a rozmixujte.

Nakonec přimíchejte uvařenou rýži a pomocí lžiček tvarujte na plech smaženky.

Smaženky pečte cca 20–25 minut při 170–180 °C a podávejte teplé.

Poznámky

Smaženky podávejte se salátem z čerstvé zeleniny.