Pozvěte k sobě domů kousíček Asie. Rýžové nudle s uzeným tofu vaše chuťové buňky dokonale naladí na východní notu, kterou podtrhuje zálivka s jablečným octem. Na tomhle receptu oceníte hlavně to, že je neuvěřitelně rychle hotový. Za čtvrt hodinky můžete servírovat lehký letní oběd a díky tomu si užívat více času venku na sluníčku.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Rýžové nudle s tofu
16 min
6 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
357 kcal
18g Bílkoviny
12g Tuky
43g Cukry
Suroviny
- 150 g rýžových nudlí (v suchém stavu)
- šťáva a kůra z citronu
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 1 lžička umeocta
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g uzeného tofu
- 2× mrkev (cca 200 g)
- 50 g čerstvého hrášku (lze nahradit mraženým hráškem)
- 1 hrst čerstvého koriandru (nasekat nahrubo)
- 1 lžička chilli vloček
- sůl