Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžové nudle s tofu

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rýžové nudle s tofu

16 min 6 min Snadné 4 porce

Pozvěte k sobě domů kousíček Asie. Rýžové nudle s uzeným tofu vaše chuťové buňky dokonale naladí na východní notu, kterou podtrhuje zálivka s jablečným octem. Na tomhle receptu oceníte hlavně to, že je neuvěřitelně rychle hotový. Za čtvrt hodinky můžete servírovat lehký letní oběd a díky tomu si užívat více času venku na sluníčku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

357 kcal 18g Bílkoviny 12g Tuky 43g Cukry

Suroviny

ryzove-nudle, citron, med, umeocet, olivovy-olej, tofu, mrkev, hrasek, koriandr, chilli, sul

Instrukce

Do většího hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Jakmile voda zavaří, osolte ji a vložte do ní rýžové nudle. Vařte cca 6 minut na středním plameni (řiďte se návodem na obalu).

Připravte zálivku: V menší misce smíchejte šťávu z citronu, citronovou kůru, med, umeocet, olivový olej a špetku soli.

Tofu nakrájejte na kostičky. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Obojí vložte do mísy a promíchejte se zálivkou a hráškovými lusky.

Posypte koriandrem a chilli a podávejte s rýžovými nudlemi.