Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžové nudle s hovězím masem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rýžové nudle s hovězím masem

25 min 15 min Střední 2 porce

Jestli máte rádi asijskou kuchyni, tenhle recept na rýžové nudle s hovězím masem a zeleninou vám udělá radost. Provoní vaši domácnost zázvorem a česnekem a díky rýžovým nudlím ani nebude tolik kalorický.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

617 kcal 34g Bílkoviny 25g Tuky 65g Cukry

Suroviny

hovezi, cesnek, zazvor, kukuricny-skrob, slunecnicovy-olej, cervena-paprika, cibule, tamari-omacka, med, zeleninovy-vyvar, ryzove-nudle, jarni_cibulka

Instrukce

Rýžové nudle vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme namáčet. Maso nakrájíme na nudličky a přesuneme do mísy. Přidáme k němu prolisované stroužky česneku.

Zázvor zbavíme slupky a nastrouháme najemno. Přidáme k masu společně s kukuřičným škrobem a lžící oleje. Osolíme a opepříme. Pořádně promícháme a dáme stranou.

Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku nakrájíme na tenké nudličky a cibuli na plátky.

Rozpálíme si nepřilnavou pánev a vložíme na ni naložené maso. Restujeme, dokud se maso nezatáhne ze všech stran (20 minut) , a přihodíme nakrájenou papriku a cibuli.

Takto restujeme cca 5 minut. Poté přidáme tamari, med a vývar (nebo vodu). Pořádně promícháme a necháme omáčku trochu zhoustnout.

Rýžové nudle v hrnci přivedeme k varu a průběžně kontrolujeme, aby se nepřevařily. Rýžové nudle vaříme po dobu, která je uvedena na obalu, obvykle je to ale jen prá minut.

Maso podáváme s nudlemi a posypané jarní cibulkou.