Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžové kokosky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rýžové kokosky

80 min 60 min Střední 40 kusů

Kokosky jsou známé jako lahodná pouťová pochoutka, kterou většina z nás nepohrdne. Proč si je nevyrobit taky doma? Z pouze několika surovin je vykouzlíte raz dva.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

50 kcal 1g Bílkoviny 2g Tuky 8g Cukry

Suroviny

ryze, ryzovy-sirup, vejce, sul, strouhany-kokos, sojove-mleko

Instrukce

Rýžovou krupici rozmícháme v 500 ml vody, přivedeme k varu a za stáleho míchání uvaříme.

Vaříme cca 5 minut a v průběhu vaření v kaši rozpustíme sušené sójové mléko.

Do kaše přimícháme rýžový sirup a dáme stranou.

Mezitím si předehřejem troubu na 150°C.

Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh.

Do kaše zamícháme kokos a opatrně sníh.

Těsto vždy nabereme lžičkou a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme při 150°C cca 50–60 minut.