Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžová kaše z Blízkého východu

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rýžová kaše z Blízkého východu

26 min 18 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

307 kcal 9g Bílkoviny 8g Tuky 50g Cukry

Suroviny

ryze, pernikove-koreni, skorice, mleko, pistacie, voda, maslo, med

Instrukce

Rýži nasypte do hrnce společně s perníkovým kořením a skořicí, přilijte 400 ml mléka a začněte zahřívat na silném plameni. Mezitím si nahrubo nasekejte pistácie.

Až obsah hrnce začne vřít, ztlumte plamen na střední stupeň, přilijte do hrnce 150 ml vody a za občasného míchání nechte směs vařit 17–18 minut, dokud rýže nezměkne a téměř všechna tekutina se nevypaří.

Po uvedené době odstavte hrnec z ohřevu a do vzniklé kaše vmíchejte máslo. Následně kaši rozdělte na 4 porce, každou posypte nasekanými pistáciemi a pokapejte medem a podávejte.