Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýžová kaše

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rýžová kaše

75 min 70 min Snadné 1 porce

Snídaním dnes jednoznačně vládne ovesná kaše na různé způsoby. Čas od času ale každý z nás dostane chuť na změnu, a právě proto jsme tu pro vás s tímto receptem na rýžovou kaši, která vás dostane svou vůní medu a skořice. Příjemným bonusem je i obsažený rýžový protein, takže dostatek bílkovin je zaručen.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

398 kcal 17g Bílkoviny 3g Tuky 73g Cukry

Suroviny

mleko, voda, pomeranc, med, skorice, ryze, ryzovy-protein, ovoce

Instrukce

V menším hrnci smíchejte 150 ml mléka, 250 ml vody, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, med, skořici a výslednou směs přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný, přidejte rýži a vařte pod pokličkou 20 minut.

Po uvaření rýže hrnec odstavte z plotny a vmíchejte rýžový protein.

Hotovou kaši přesuňte do misky, přidejte drobné ovoce a podávejte.

Poznámky

Rýžovou kaši můžete libovolně dochutit – vyzkoušejte například vanilku, ořechy, mátu, tahini pastu nebo jogurt. Stejně tak můžete použít i jiný druh ovoce jako broskve, citrusy, meruňky nebo jahody.